In 1975 werden, onafhankelijk van elkaar, de aquariumvereniging voor Nijverdal e.o, de Heuvelrug en de vereniging voor zeeaquariumliefhebbers Oost en Noord Nederland, de Zeester opgericht.
Na wat omzwervingen vonden beide verenigingen elkaar eind jaren '80 in het clubgebouw van de Heuvelrug in Nijverdal. Langzaam maar zeker werd de samenwerking tussen de Heuvelrug en de Zeester steeds intensiever. Hoogtepunt van deze samenwerking was ongetwijfeld de viering van het 25 jarig bestaan van beide verenigingen in 2000. Met de manifestatie Aqua 2000 werd Nijverdal in het aquariumwereldje weer eens op de kaart gezet. Een consumentenbeurs en sprekers van over de hele wereld luisterden dit evenement op. Ook in 1997 liet, met name de Heuvelrug, van zicht spreken door de organisatie van de mega tentoonstelling ATN '97.
Op aquaristiek gebied stond menig lid van de Heuvelrug en de Zeester vooraan. We hadden zelfs het genoegen om een aantal Nederlands kampioenen in ons midden te hebben en ieder jaar waren er wel aquaria van onze verenigingen die hoog eindigde in de diverse landelijke keuringen.
Een samenwerking die zo intensief is moet wat moois opleveren. Op 13 mei 2002 werden de Heuvelrug en de Zeester, niet zonder pijn in het hart, opgeheven en werd een nieuwe vereniging, Aquariumhobby Nijverdal, opgericht. We beloven u, ook in de toekomst zal Nijverdal bij menig aquariaan bekend in de oren blijven klinken.

Copyright Aquariumhobby Nijverdal © 2002