Op deze pagina vindt u een aantal programma's die u kunnen helpen bij het onderhouden van uw aquarium. Een aantal programma's zijn gratis en een aantal kunt u een aantal dagen gebruiken waarna u het programma moet registreren en een kleine vergoeding betalen.
LET OP,
CONTROLEER NA HET DOWNLOADEN
ALTIJD OP VIRUSSEN
 
WINZIP
Enkele programma's die u op deze pagina kunt downloaden zijn ge- zipt. Voordat u deze kunt instal- leren moeten de programma's eerst "geunzipped" worden. Daarvoor kunt u Winzip gebuiken
download Winzip

AQUARIX   12MB (light) 15MB (pro) / engelstalig / Zoetwater
Dit is een uitgebreid programma voor de zoetwateraquariaan. U kunt niet alleen de metingen van uw watertesten bijhouden. Met dit programma heeft u een compleet logboek in huis waarin u al uw handelingen in het aquarium en nieuwe aankopen kunt bijhouden. Tevens is er een onderhoudsschema in te voeren wat u waarschuwt wanneer bv het water moet worden ververst.
Daarnaast is er een uitgebreide bibliotheek van zoetwatervissen en planten aanwezig.
U kunt een 30 dagen probeer versie downloaden. Na deze periode kunt u het programma op CD kopen of een registratiecode aanvragen (kopen).
Aquarix Downloadpagina

REEFCON PRO 1.6   6,38MB / engelstalig / zeewater
Een zeer uitgebreid programma waarin u niet alleen de metingen van uw watertesten kunt bijhouden. Met dit programma heeft u een compleet logboek in huis waarin u al uw handelingen in het aquarium en nieuwe aankopen kunt bijhouden. Tevens is er een onderhoudsschema in te voeren wat u waarschuwt wanneer bv het water moet worden ververst.
Het is bovendien mogelijk om, nadat u het programma heeft ge´nstalleerd, een vissen en lagere dieren database te downloaden en nog veel meer. Het programma is in principe gratis al wordt er wel om een bijdrage gevraagd.
Reefcon Pro 1.6

Verouderde versie:
Wanneer ReefCon is ge´nstalleerd kunt u het service pack 1 downloaden en installeren. Start na het downloaden het service pack op en unzip het in de map waarin ReefCon op uw computer is ge´nstalleerd.
Download ReefCon 2000 (4,38MB)
Download service pack 1 (1,72MB)

AQUAMAN   ZIP-file / 1MB / engelstalig / zeewater
Een eenvoudig en gratis programma wat de waterkwaliteit van uw aquarium analyseert. Voer de waarden van de metingen in uw aquarium in. Zo kunnen o.a. PH, zoutgehalte, nitriet, nitraat, temperatuur en nog vele andere waarden worden ingevoerd. U kunt de ingevoerde waarden als een grafiek laten weergeven waardoor u goed zicht heeft op de ontwikkelingen in uw aquarium. Bovendien kan dit programma de door ingevoerde waarden analyseren en uw adviseren over de juiste waarden en de te nemen maatregelen.
Download Aquaman

FISHTANK 2.1   ZIP-file / 1,5MB / engelstalig / zeewater
Met FishTank 2.1 kunt u o.a. berekenen wat uw aquarium weegt, welke inhoud het heeft (rekening houdend met het substraat), wat voor verwarming u nodig heeft enz. FishTank 2.1 is een shareware programma. Na installeren heeft u 15 dagen de tijd om het programma uit te proberen. Na 15 dagen kunt u het programma voor $ 15 kopen of dient u het van uw computer te verwijderen. U kunt bij de uitgever registreren via het web, e-mail, fax of met de post. Voor meer informatie zie het programma na installeren.
Download Fishtank 2.1 (1,5MB)

Copyright Aquariumhobby Nijverdal © 2002