Op deze pagina vindt u een aantal calculators voor gebruik in het zoetwateraquarium. Op eenvoudige wijze kunt u een aantal zaken uitrekenen en zien "hoe uw aquarium er voor staat". Tegelijkertijd kunt u lezen wat de gevonden waarden voor uw aquarium betekenen.

Redfield ratio berekenen.
Wanneer NH3/NH4/NO2/NO3/PO4 waarden worden ingevoerd dan berekent dit programma de afwijking van de Redfield Ratio. De Redfield ratio zegt iets over de balans tussen Stikstof (N) en Fosfor(P) in het aquarium. Het mooiste is een verhouding (ratio) van ongeveer 16 delen stikstof op 1 deel fosfor. Deze optimale verhouding van N:P 16:1 wordt de Redfield ratio genoemd.
Het programma berekent behalve de Stikstof/Fosfor ratio ook de eventueel benodigde hoeveelheid kaliumnitraat indien er te weinig stikstof aanwezig is. Of de te nemen maatregelen indien er teveel stikstof aanwezig is.

Bereken de verlichting die u nodig hebt
Wanneer de gewenste belichtingssterkte, aquarium grootte e.d. worden ingevoerd dan berekend dit programma het benodigde aantal Watts voor een Zoetwateraquarium. Sommige gegevens kunnen met de hand worden ingevoerd of automatisch berekend worden.

CO2 calculator
Wanneer de pH en de KH ingevoerd worden berekend dit programma het CO2 gehalte in het water. Het is eveneens mogelijk de meetnauwkeurigheid van je pH en KH meetset in te voeren. Het programma berekent dan tevens binnen welk gebied je CO2 gehalte kan liggen. Verder geeft het programma aanvullende info bij de ingevoerde en berekende waarden.Alhoewel onze calculators met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, aanvaard, Aquariumhobby Nijverdal geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die voortkomt uit het gebruik van deze calculators.

Copyright Aquariumhobby Nijverdal © 2002